Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 51 55 253

BERU Πολλαπλασιαστές — Ο καθοριστικός σπινθήρας!

Οι πολλαπλασιαστές της BERU καλύπτουν τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας ακόμα και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Επιπροσθέτως, ακόμα και κατά τη διάρκεια της φάσης της εξέλιξης και φυσικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής, τα πηνία υποβάλλονται σε πολυάριθμους ποιοτικούς ελέγχους, οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τη διασφάλιση της μακροχρόνιας λειτουργίας και απόδοσης. Ήδη από τη φάση της εξέλιξης, οι μηχανικοί της BERU τροποποιούν με ακρίβεια τα πηνία για την εφαρμογή σε συγκεκριμένα οχήματα, σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές των οχημάτων. Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, η οποία αποτελεί το αντικείμενο μιας σειράς εξαντλητικών ελέγχων, προκειμένου να αποκλειστούν εκ των προτέρων σφάλματα ή περιορισμοί στην επικοινωνία και τα συστήματα ασφαλείας του οχήματος. Μετά την ολοκλήρωση της φάσης της εξέλιξης, οι πολλαπλασιαστές της BERU κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, και για μία ακόμα φορά υποβάλλονται σε πολυάριθμους ποιοτικούς ελέγχους (QA).

Το πηνίο ανάφλεξης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συστήματος ανάφλεξης. Παρέχει την απαιτούμενη υψηλή τάση και ενέργεια ανάφλεξης για τη δημιουργία του σπινθήρα υψηλής τάσης στο μπουζί. Τα πηνία ανάφλεξης της εταιρείας BERU αναπτύσσονται για κάθε όχημα ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη με ή χωρίς ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα και κατασκευάζονται με ελεγχόμενη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τεχνολογία.

Οι πολλαπλασιαστές λειτουργούν με την αρχή του μετασχηματιστή. Αποτελούνται βασικά από μια πρωτεύουσα περιέλιξη, μια δευτερεύουσα περιέλιξη, τον σιδερένιο πυρήνα και το περίβλημα από μονωτικό υλικό, στις σύγχρονες εφαρμογές εποξική ρητίνη δύο συστατικών
.


Πηνία ανάφλεξης για συστήματα ανάφλεξης χωρίς διανομέα

Στο πλαίσιο της πλήρως ηλεκτρονικής ανάφλεξης, τα πηνία ανάφλεξης χωρίς διανομέα ενεργοποιούνται απευθείας από την αντίστοιχη μονάδα ελέγχου. Η εταιρεία BERU διαθέτει τις εξής εκδόσεις:

1) Πηνία ανάφλεξης για υποδοχή μπουζί (Pencil Coils)

pinia Pencil Coils Τεχνικά χαρακτιριστικά:

 • Εγκατάσταση απευθείας στο μπουζί
 • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
 • Υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής για ιδανική αναλογία βάρους όγκου
 • Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος με ή χωρίς ηλεκτονική ομάδα
 

 

2) Πηνία ανάφλεξης με συνδετήρα (Plug top Coils)

 pinia Plug Top Coils  Τεχνικά χαρακτιριστικά:

 • Εγκατάσταση απευθείας στο μπουζί
 • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
 • Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος με ή χωρίς συνδετήρα μπουζί σε αντιπαρασιτική προστασία και ηλεκτονική μονάδα

3) Ράγες Πηνίων (Coil Rails)

Σε μια ράγα πολλαπλασιαστών (μονάδα ανάφλεξης), πολλαπλοί πολλαπλασιαστές, ανάλογα με τον αριθμό των κυλίνδρων, είναι διαταγμένοι σε ένα κοινό περίβλημα (ράγα). Ωστόσο, οι πολλαπλασιαστές αυτοί είναι λειτουργικά ανεξάρτητοι και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές μονού σπινθήρα. Το πλεονέκτημα του σχεδιασμού είναι ότι απαιτούνται λιγότερα καλώδια σύνδεσης. Μια σύνδεση βύσματος, μικρών διαστάσεων, είναι επαρκής. Επιπροσθέτως, η αρθρωτή δομή της ράγας του πολλαπλασιαστή βοηθά στην καλύτερη αισθητική του χώρου του κινητήρα, με πιο ξεκάθαρη διάταξη, χωρίς ακαταστασία

 beru coil rails  Τεχνικά χαρακτιριστικά:

 • Εύκολη εγκατάσταση στον κινητήρα
 • Ως σύστημα διπλού ή μονού σπινθήρα


4) Πολλαπλασιαστές τύπου μπλόκ (Block rails)

Τεχνικά χαρακτιριστικά:

 • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
 • Διανομή υψηλής τάσης σε ηρεμία
 • Πηνία ανάφλεξης διπλού σπινθήρα με και χωρίς ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα για οχήματα 4, 5 και 6 κυλίνδρων
 beru 4 block rails beru 5 block rails  beru 6 block rails
Beru πηνίo ανάφλεξης 4 κυλίνδρων,
για ανάφλεξη χωρίς διανομέα
Beru πηνίo ανάφλεξης 5 κυλίνδρων,
για ανάφλεξη χωρίς διανομέα
Beru πηνίo ανάφλεξης 6 κυλίνδρων,
για ανάφλεξη χωρίς διανομέα
(σύστημα διπλού σπινθήρα)

Πηνία ανάφλεξης για συστήματα ανάφλεξης με διανομέα


Στα πηνία ανάφλεξης με διανομέα, η υψηλή τάση που παράγεται, διοχετεύεται από το πηνίο στο διανομέα ανάφλεξης. Ο διανομέας ανάφλεξης διανέμει αυτή την υψηλή τάση στα αντίστοιχα μπουζί.

 
1) Πηνία ανάφλεξης ενός σπινθήρα (Single ended coils)

Το πηνίο ανάφλεξης με διανομέα της Beru, η εξέλιξη του κλασικού κυλινδρικού πολλαπλασιαστή - για οχήματα με σύστημα ανάφλεξης τρανζίστορ
Στα παλαιότερα συστήματα ανάφλεξης, το στάδιο της εξόδου ήταν τοποθετημένο σε ένα χωριστό εξάρτημα στο χώρο του κινητήρα στο αμάξωμα του οχήματος ή, στην περίπτωση ενός περιστρεφόμενου διανομέα υψηλής τάσης, μέσα η πάνω στο διανομέα ανάφλεξης. Η εισαγωγή της στατικής διανομής υψηλής τάσης και η εξέλιξη των μικροηλεκτρονικών κατέστησε δυνατή την ενσωμάτωση του σταδίου της εξόδου μέσα στον πολλαπλασιαστή.

beru Single ended coils  Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
 • Για οχήματα με σύστημα ανάφλεξης τρανζίστορ
 • Υψηλής ποιότητας υλικά κατσκευής για ιδανική αναλογία βάρους - όγκου
 • Με προσαρτημένη ή ενσωματωμένη ηλετρονική μονάδα
 

2) Κυλινδρικά πηνία ανάφλεξης (Bottle coils)

Τα κυλινδρικά πηνία ανάφλεξης είναι η απόλυτα δοκιμασμένη λύση για οχήματα παλαιότερων γενιών με ελεγχόμενη μέσω επαφών ανάφλεξη με μπαταρία. Στις μέρες μας οι πολλαπλασιαστές τύπου κάνιστρου τοποθετούνται μόνο σε κλασσικά αυτοκίνητα. Χρησιμοποιούνται σε οχήματα με περιστρεφόμενο διανομέα υψηλής τάσης και έλεγχο διακόπτη επαφής.

beru Bottle coils Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
 • Περιστροφική διανομή υψηλής τάσης
 • Για οχήματα παλαιότερων γενεών με ελεγχόμενη μεχω επαφών ανάφλεξη με μπαταρία
 • Απόλυτα δοκιμασμένη λύση

Συμβουλές συνεργείου
Οι πολλαπλασιαστές της BERU είναι σχεδιασμένοι ώστε να αντέχουν για ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, στην πράξη πάντοτε υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης. Συνήθως αυτό δεν οφείλεται στους ίδιους τους πολλαπλασιαστές αλλά σε προβλήματα γειτονικών εξαρτημάτων ή σε λανθασμένη τοποθέτηση/αφαίρεση.

Αίτια για αντικατάσταση:
 - Ελαττώματα στα καλώδια ανάφλεξης/ακροδέκτες του πολλαπλασιαστή
 - Περιβάλλον με ρύπους (επαφή με νερό ή αλάτι δρόμου)

Σωστή αφαίρεση / τοποθέτηση
Προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η μεταφορά της υψηλής τάσης είναι ασφαλής και αξιόπιστη, οι πολλαπλασιαστές με βύσμα-άξονα πρέπει να είναι σταθερά προσαρτημένοι πάνω στα μπουζί. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προκύπτουν, υπάρχει ο κίνδυνος τήξης του μπουζί με τον ακροδέκτη από σιλικόνη του πολλαπλασιαστή. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η χρήση του γράσου για ακροδέκτες της BERU κατά την αλλαγή ενός μπουζί. Αυτό διασφαλίζει επίσης την εύκολη αφαίρεση των ακροδεκτών.

Zndspulen Flyer

Επικοινωνία

Τεχνοανταλλακτική

Ρόδου 170
Αθήνα, 104 43
210 51 55 253
210 51 45 824

Social Media

Για να σας εξασφαλίσουμε καλύτερη εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.